back

20 Nisan 2013 Cumartesi

DUKAN EKMEĞİM

DUKAN EKMEGİM: 6YK YULAF KEPEGİ 4YUMURTA BEYAZİ 4YK YOGURT 1PK KABARTMAZOZU 5YK SUTTOZU 1TK MAHLEP HEPSİNİ KABA KOYUYORUZ MİKSERLE CİRPİP ONCEDEN İSİYİLMİS180DERECEDE 40DK PİSİRİYORUZ seyir guclendime icin AFİYET OLSUNDUKAN EKMEGİM: 6YK YULAF KEPEGİ 4YUMURTA BEYAZİ 4YK YOGURT 1PK KABARTMAZOZU 5YK SUTTOZU 1TK MAHLEP HEPSİNİ KABA KOYUYORUZ MİKSERLE CİRPİP ONCEDEN İSİYİLMİS180DERECEDE 40DK PİSİRİYORUZ seyir guclendime icin AFİYET OLSUN


18 Nisan 2013 Perşembe

ÇİKOLATALI VİŞNELİ KEK

2yumurta 4 yk tam bugday unu elenmiş olucak 1 pkt kabartma tozu1 tüp vanilya aroması 3 yk yogurt 3yk tatlandırıcı splenda bunları mikserle çırpıyoruz kalıbımıza döküyoruz KAKAO SOSU 2 TK kakao 5 yk süttozu3 yk süt 3yk tatlandırıcı ile cırpkabımıza döktügümüz kekimizin içine 10 tane kadar vişneyi gelişi güzel atıyoruz üzerinede kakao karışımımızı ilave edip çatal yardımıyla karıştırıyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk kontrollü pişiriyoruz çünkü vişne oldugu için yaş kalabilirben damla çikolatada koydumkare borcamdada denedim küçük boy onunla yapabilirsinizzaten 2 günlük ekmek hakkımız yerine yiyebiliriz GÜÇLENDİRME VE KORUMADA yenebilir AFİYET OLSUN

ÇİLEKLİ TART 2

1 YKyulaf kepegi 1yk tam bugday unu 1yumurta akı yarım şişe vanilya aroması 4 damla tereyag aroması yarım çaykaşıgı kabartma tozu 1.5 yk tatladırıcı 1ck yag hepsini elinle yogur bir porsiyonluk tart alıbınna elini ıslatarak yay önceden ısıtılmış 170derece fırında 15 dk pişsin ÜZERİ1çay bardagı süy 2 tatlı kaşıgı mısır nişastası 4 damla vanilya aroması 4 damla tereyag aroması 1.5 yk tatlandırıcı pişir üzerine dök soguyunca istedigin meyvayla süsle AFİYET OLSUN GÜÇLENDİRME VE KORUMA İÇİNnotTART KALIBIM BİR PORSİYONLUKLARDANDIR ÇAPI IOCM DİRTCHİBODAN ALDIM

BAKLALI ENGİNAR

yarım kilo bakla 2 kelle enginar ikiside limonlu suya temizlenir 2 yk z.yag düdüklüye konulur 1 bag yeşil soganın sadece yeşil kısımları kıyılır tencereye atılır önce baklalar ardından enginarlar yerleştirilir1 tane limon suyu sıkılır 1tk tatlandırıcı ve tuzu koyulup 1 su bardagı su ilave deilir düdülü kapatılır düdüklünün sesi çoktıktan sonra 10 dk daha ocakta tutulur piştikten sonra bol dereotuyla servis yapılır GÜÇLENDİRME EVRESİVE KORUMA

15 Nisan 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI TART

1 TK YULAF KEPEGİ 1TK YOGURTYARIM ÇAY KAŞIGI KABARTMA TOZU 1TK SUT1 YUMURTA AKI YARIM KAŞIK TATLANDIRICI ÇATALLA ÇIRP UFAK BOY KASEYE DÖK ÖNCEDEN ISITILMIŞ SU DOLU KABIN İÇİNE OTURT ÜZERİNE HAVLU VE KAPAK KAPATIP 15 PİŞİR MUHALLEBİSİ YARIM ÇY BARDAGI SUT 1TK MISIR NİŞASTASI YARIM YK TATLANDIRIYLA PİŞİR PİŞEN KEKİN ÜZERİNE DÖK KAKO SOSU İÇİNDE 1CAY KAŞIGI KAKAO 1TK SÜTTOZU YARIM YK TATLANDIRICI 1YK ILIK SU KARIŞTIR ÜZERİNE DÖK AFİYET OLSUN SEYİR GÜÇLENDİRME VE KORUMADA YENEBİLİR


ÇİLEKLİ TART

1TK YULAF KEPEGİ 1TK YOGURT 1 YUMURTA AKI 1 TK SÜT YARIM ÇAY KASIGI KABARTMA TOZU YARIM YEMEK KAŞIGI TATLANDIRICI HEPSİNİ ÇATALLA CIRP UFAK BOY CAM KASEYE DOK ONCEDEN ISITILMIŞ SU DOLU KABIN İÇİNE OTURT 15DK UZERİNE HAVLU VE KAPAGINI KAPATARAK PİŞİR MUHALLEBİSİ İÇİN YARIM ÇAY BARDAGI SUTYARIM YEMEK KAŞIGI TATLANDIRICI 1 TK MISIRNİŞASTASI İLE PİŞİR HEMEN UZERİNE DÖK 5 TANE ÇİLEK 1ÇAY KAŞIGI NİŞASTA YARIM YK TATLANDIRICI1 YK SU İLE BLENDIRDA PARÇALA Bİ CEZVEDE PİŞİR SOGUYAN TATLININ UZERİNE DÖK AFİYET OLSUN GÜÇLENDİRME VE KORUMA EVRESİ


ÇİLEKLİ SÜTLÜ TATLI


1BARDAK SUT 1BARDAK İLK SU 2YK JELATİN 10TANE CİLEK1 ÇAY KAŞIGI UCUYLA GIDA BOYASI YARIM TÜP VANİLYA AROMASITATLANDİRİCİ BUKADAR yapilisi:SUTU TATLANDİRİCİYİ BİRAZ OCAKTA İSİTİN ALTİNİ KAPAYİN 1BARDAK İLİK SUYUN İCİNDE JELATİNİ ERİTİN SUTUN İCİNE BOSALTİN BİRAZ BİRLİKTE KARİSTİRİN CİLEKLERİ GELİSİ GUZEL İCİNE DOGRAYİN İSTEDİGİNİZ KALİBA DOKUN 5SAAT SONRA HAZİR GUCLENDİRME EVRESİ İCİN AFİYET OLSUN


3 Nisan 2013 Çarşamba

EV KURABİYESİ

EV KURABİYESİ:250 GR TATLİ LOR KENİZDE YAPABİLİRSİNİZ BEN MANDRADAN ALDIM TATLI LOR GUCTEKİLERDE 40GR YAGLİ PEYNİR HAKKİNİZİN YERİNE KULLANABİLİRSİNİZ SPLENDA KULLANANLAR 6 YK KOYABİLİRLER 1YUMURTA1 YK KASIGI Z.YAG KOYMASANIZDA OLUR PEYNİRİN YAGI VAR ZATEN 10 TANE STEVİA STİK TATLANDIRICI 1 PORTAKAL KABUGU RENDESİ 8YK TAM BUGDAY UNU 1PAKET KABARTMA TOZU BİRKAC DAMLA VANİLYA AROMASİ UZERİNEDE 1YUMURTA SARİSİ HEPSİNİ YOGURUN ONCEDEN İSİTİLMİS 180DERECEDE UZERİ KİZARANA KADAR PİSİRİN 68 GR EKMEK HAKKINIZ YERİNE ÖLÇEREKafiyet olsun GUCLENDİRME VE KORUMADA YENEBİLİR

ÇATAL

CATAL :2SU BARDAGİ KEPEKLİ UN İSTERSENİZ TAM BUGDAYDA OLABİLİR BURDAKİ KEPEK YULAF KEPEGİ DEGİL EKMEK YAPILAN KEPEK 2YK YOGURT 6YK SUT 1YUMURTA AKİ 2YK ZEYTİNYAG 1TK MAHLEP BİRAZ TUZ 2YK SİRKE KULAK MEMESİ KİVAMİNDA YOGRULUR KATİLİK YUMUSAKLİGA GORE SUTU AYARLAYABİLİRSİNİZ BU HAMURDAN GRİSİNİ EBATLARİNDA CUBUK YAPİP N SEKLİ VERİP İKİ UCUNDAN KAPATİYORUZ UZERİNE YUMURTA SARİSİVE COREK OTU GUCLENDİRMEDE 68GR EKMEGİNİZ YERİNE TARTARAK YİYEBİLİRSİNİZ afiyet olsunÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECEDE UZERİ KIZARANA KADAR

VİŞNELİ PAY

İSNELİ PAY:6 YK YULAF KEPEGİ 2YK SUTTOZU 2TATLİ KASİGİ MİSİR NİSASTASİ1TURK KAHVESİ FİNCANİ SUT TEREYEG AROMASİ BETUBOR AROMASİ 1YUMURTA AKİ YARİM PAKET KABARTMA TOZU 14STİK STEVİA TATLANDİRİCİ USTU İCİN:300GR MANDİRADAN ALDİGİM TATLİ LOR 1YUMURTA 2TURK KAHVESİ FİNCANİ SUT YARİM PAKET KABARTMA TOZU VANİLYA AROMASİ BU SART yapilisi:YULAF SUTTOZU KABARTMA TOZU AROMALAR YUMURTA AKİ KASİKLA KİRİSTİRİLİR COK CİVİK OLMAYAN Bİ HAMUR OLUYOR KUCUK BOY BORCAM YAGLANİR ELİMİZİ İSLATARAK YAYİCAZ UST MALZEMESİNİ BLENDİRLA CİRPİP UZERİNE DOKUCEZ VİSNELERİ DİZİP ONCEDEN İSİTİLMİS FİRİNDA UZERİNE KİZARANA KADAR PİSİRİCEZ GUCLENDİRME VE KORUMA İCİN afiyet olsun