* 500 gr çilek
* 7 yemek kaşığı takita form 60 tatlandırıcı
Hazırlanışı:
Çilekler yıkanıp ayıklanır. Üzerine 7 kaşık tatlandırıcı serpilir ve 4 saat bekletilir. Çilekler suyunu çektikten sonra 1 saat kadar kaynatılır. 1-2 gün kavanozda güneş altında bekletilir. Afiyet olsun :)
ÖNEMLİ: Tarif güçlendirme evresine uygundur.
Bunu da yapacağım ama asıl vişne reçeli yapmak istiyorum, ölçüler aynı mıdır acaba?
YanıtlaSilGerçekten çok güzel oldu, tatlandırıcının o yapay tadı hiç yok. Gerçek reçel tadında.. Bence az az yapıp kullanın bozulma riskine karşı, hem hergün bunu yiyemezsiniz meyve hakkınıza yazık olur.bu ölçülerden yaptıgınız çilek kadar çıkıyor yani yarım kilo.
YanıtlaSil