* 3 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 4 kaşık tam buğday unu
* 2 kaşık süt tozu
* 1 tüp vanilya aroması
* 1 büyük havuç rendesi
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Yarım çay kaşığı krem tartar
* 5 kaşık tatlandırıcı
Hazırlanışı:
Yumurtaların beyazları krem tartar ile çırpılır. Diğer malzemeler ise başka bir kapta mikser ile çırpılır. Daha sonra yumurta akları tahta kaşık ile bu karışıma yedirilir. Karışım kek kalıbına konur ve daha önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirilir. Afiyet olsun :)
ÖNEMLİ: Bu tarif günçlendirme ve koruma evresine uygundur. Seyir evresi için tam buğday unu yerine yulaf kepeği kullanmalısınız.
hayırlı olsun sayfanız Alev hanım..böyle birşey bekliyorduk..işimizi kolaylaştırdınız.facete tariflerinizi aramaya uğraşmadan,buradan hepsine ulaşabileceğiz..:)
YanıtlaSil