back

11 Şubat 2013 Pazartesi

FINDIK LAHMACUN

Malzemeler:

* 2 yemek kaşığı yulaf galeta karışımı
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yumurta akı
* 3 yemek kaşığı süt
* 1 çay kaşığı karbonat
* 200 gr yağsız kıyma
* Baharatlar
* Salça
* Maydonoz
* Soğan

Hazırlanışı:

Malzemeler çatal yardımıyla çırpılır. 5 dk hamur dinlendirilir. Kızgın krep tavasında sadece bir tarafı pişirilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alnıır. Kıyma, baharatlar, salça ve soğan harcı hazırlanıp krep hamurlarının üzerine serilir. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirilir. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Atak evresi hariç her evreye uygundur.

3 yorum:

  1. elinize sağlık. peki atakta neden uygun değil?

    YanıtlaSil