back

12 Mart 2013 Salı

BAHAR KEKİ

Malzemeler:

* 2 adet yumurta
* 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
* 1 adet ufak boy kabak
* 1 adet pırasa
* Yarım havuç
* 3 yemek kaşığı süt tozu
* 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
* Yarım çay kaşığı tuz
* Yarım demet taze nane
* 2 yemek kaşığı süt
* 1 çay bardağı lor
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:

Yumurta, tuz, yoğurt ve lor mikser ile çırpılır. Süt tozu ilave edilip çırpmaya devam edilir. Yulaf kepeği, kabartma tozu ve karbonat eklenir. Kabak ve havuç rendelenip suyu sıkılır, karışıma diğer sebzelerle birlikte eklenir.Kalıp peçeteyle yağlayıp fırına konur. en az yarım saat fırında dinlendirdikten sonra önceden ısıttığımız fırında 180 derecede 45 dk pişirilir. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Seyir, güçlendirme ve koruma evresine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder