back

4 Mart 2013 Pazartesi

ELMALI TARÇINLI ZENCEFİLLİ KEK

Malzemeler:

* 4 yrmrk kaşığı tam buğday unu
* 3 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Yarım çay kaşığı zencefil
* 1 çay bardağı süt
* 4 adet elma
* 4-5 yemek kaşığı tatlandırıcı

Hazırlanışı:

Yumurta tatlandırıcı ile çırpılır. Önce süt, daha sonra kuru malzemeler eklenerek karıştırılır. Daha sonra istediğiniz boyutlarda doğradığınız elmalar eklenir. Kalıb peçete ile yağlanır ve elmanın yarısı kalıba yerleştirilir.  Geri kalan elma karışım ile karıştırılıp kalıba eklenir. 170 derecede 40 dk pişirilir. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Güçlendirme ve koruma evresine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder