* 6 yemek kaşığı tam buğday unu
* 3 adet yumurta
* 5 tatlı kaşığı stevia
* 1 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı ayran
Hazırlanışı:
Sıvı malzemeler çırpılır. Daha sonra kuru malzemeler eklenir ve yağlanmış kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk pişirilir.
Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı nescafe ve 1 çay kaşığı tatlandırıcı koyulur. 4 damla rom aroması eklenir. Bu karışım ile ikiye böldüğümüz kek ıslatılır.
* 2 su bardağı süt
* 3 tatlı kaşığı stevia
* 1 yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 paket light labne
Hazırlanışı:
Süt, tatlandırıcı ve nişasta kalıba alınıp ocağa koyulur. Karışım ılıyınca labne koyulur ve mikserle çırpılır. Kekin arasında ve üzerine sürülür. Pasta soğuduktan ve dinlendikten sonra üzerine kakao serpilir.
ÖNEMLİ: Güçlendirme ve koruma evresine uygundur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder