* 4 yemek kaşığı tam buğday unu
* 2 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı süt tozu
* 5 kaşık tatlandırıcı
* 1 paket kabartma tozu
* 1 portakalın rendesi
* 1 yemek kaşığı kakao (Unun kokusunu alması için)
* 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler mikser ile çırpılır. En küçük kare borcam yağlanıp ona dökülür. Daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dk pişirilir. Pişince dilimlenir. 1 su bardağı süt cezveye alınır, 1 yemek kaşığı tatlandırıcı ve 1 tatlı kaşığı kakao ile pişirilir. Kek fırından çıktığında bu karışım hazır olursa daha iyi olur. Karışım dilimlenmiş kekin üzerine dökülür. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun :)
ÖNEMLİ: Güçlendirme ve koruma evresine uygundur.
malzemeleri yariya indirerek yaptim ve mukemmelll.. islak kek ozlemim gitms oldu sayenizde,ellerinize saglikk Alev hanim..
YanıtlaSil