back

19 Ocak 2013 Cumartesi

KAYISILI KURUTULMUŞ ELMA-KURU ÜZÜMLÜ KEK

Malzemeler:

* 3 adet yumurta
* 1 Türk kahvesi fincanı süt
* 3 kaşık yoğurt
* 1 bardak tam buğday unu (8 kaşığa denk geliyor)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tüp vanilya aroması

Hazırlanışı:

Yumurtanın beyazları yarım çay kaşığı krem tartar ile çırpılıp bir kenara alınır. Sarıları ise 5 yemek kaşığı tatlandırıcı, yoğurt, süt ve vanilya aroması ile çırpılır. 1 bardak tam buğday unu eklenir, çırpmaya devam edilir. Daha sonra kuru üzüm, kuru kayısı ve elma kurusu eklenir. Kenara ayırdığımız yumurta beyazları da malzemeye karıştırılıp kalıba dökülür. 175 derecede 45 dk pişirilir. Piştikten sonra 20 dk fırında bekletilir, servis edilir. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Tarif güçlendirme ve koruma evresine uygundur. Kuru üzüm güçlendirme evresine uygun değil, koruma evresindekilere uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder