back

25 Ocak 2013 Cuma

KEPEKLİ PORTAKALLI KEK

Malzemeler:

* 6 yemek kaşığı kepekli un
* 3 adet yumurta
* 2 türk kahvesi fincanı süt
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı süt tozu
* Hindistan cevizi ve vanilya aroması
* 5 yemek kaşığı tatlandırıcı

Hazırlanışı:

Yumurta ve tatlandırıcı 3 dk çırpılır. Kabartma tozu eklenip üzerine kuru malzemeler eklenir ve çırpılır. Altı için 1 su bardağı su 5 yemek kaşığı tatlandırıcı ve 8 dilim portakal dilimi ekleni.r İsteğe göre başka meyve de kullanılabilir. Orta boy borcama yağlı kağıt serilip portakallar dizilir. Sıcak şerbetimiz üzerine dökülür. Portakallar yüzer durumda olmalı. Daha sonra hazırladığımız kek karışımını dökülür, 180 derecede ısıtılan fırında 35 dk pişirilir. Piştikten sonra borcam ters çevrilip uzerindeki yağlı kağıt alınır. Altı pişmemiş görünebilir fakat pişmiştir merak etmeyin. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Güçlendirme ve koruma evresine uygundur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder