back

27 Ocak 2013 Pazar

KABAKLI KAKAOLU KEK

Malzemeler:

* 3 adet yumurta
* 6 yemek kaşığı tam buğday unu
* 2 yemek kaşığı süt tozu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı balkabağı püresi
* 1 yemek kaşığı kakao
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Vanilya aroması
* 7 yemek kaşığı tatlandırıcı
* 2 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı:

Önce yumurtalar ve tatlandırıcı mikser yardımıyla çırpılır. Balkabağı ve süt tozu ilave edilir. Tarçın eklenip çırpılır ve en son buğday unu ve kabartma tozu eklenir. Karışım 2 ayrı parçaya bölünür. Birine kakao ve süt ilave edilerek karıştırılır. Baton kalıbına önce kakaolu daha sonra kakaosuz olan karışım dökülür. Çatalla biraz karıştırılır. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirilir. Servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Bu tarif güçlendirme evresine uygundur. Tam buğday unu yerine yulaf kepeği kullanarak seyir evresine uygun hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder