back

20 Ocak 2013 Pazar

LORLU ENGİNAR ÇANAĞI

Malzemeler:

* 1 adet soğan
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı splenda
* Enginar

Hazırlanışı:

Soğan piyazlık olacak şekilde doğranır. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile sotelenir. Sotelenen soğanın içine bir miktar tuz ve 1 çay kaşığı splenda eklenir. Çanak enginarlar koyulup 1 çay bardağı su ve biraz limon ile pişirilir. Pişince servis tabağına alınıp tencerede kalan soğanların içine biraz lor, taze soğan yaprakları ve dereotu eklenir. Bu karışım enginar çanaklarının içine doldurulur ve servis edilir. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Atak hariç her evreye uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder