back

19 Ocak 2013 Cumartesi

PIRASALI MUSAKKA

Malzemeler:

* 1 kg pırasa
* 2 adet yumurta
* 1 bardak yoğurt
* 1 kahve fincanı süt
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1 yemek kaşığı yağ
* 1 adet ufak soğan
* 150 gr yağsız kıyma

Hazırlanışı:

Pırasa, soğan, kıyma ve salça yağ ile sotelenir. 1 bardak suyla suyu çekene kadar pişirilir ve fırın kabına alınır. Dileyen karabiber ve kırmızı biber de ekleyebilir. Diğer tarafta un, süt, yumurta ve yoğurt bulamaç haline boza kıvamına getirilir. Fırın kabına aldığımız karışımın üzerine dökülüp 175 derecede 40 dk pişirilir. Afiyet olsun :) 


ÖNEMLİ: Seyir evresindekiler aynı tarifi buğday unu yerine yulaf kepeği kullanarak yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder