* Yarım paket yaş maya (Dr Oetker'in kuru mayası da uygun)
* 1 yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı splenda
* 1 çimdik tuz
* 6 yemek kaşığı tam buğday unu
* Yarım türk kahvesi fincanı süt
* Yarım kahve fincanı su
Hazırlanışı:
Un elenir. Ortası havuz gibi olacak şekilde açılıp maya, su ve diğer malzemelerle yoğurulur. 1 saat dinlendirilip merdaneyle un serpilmiş tezgahta çok bastırmadan açılır. Su bardağı yardımıyla daire şekli verilir. Kola kapağı ile de ortası delinir. 5 dk önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirilir.
Süslemesi için:
* 1 tatlı kaşığı kakao
* 2 yemek kaşığı süt tozu
* 2 yemek kaşığı sıcak su
* 2 yemek kaşığı splenda
Malzemeler çırpılır. Donutların üstüne sürülür. Afiyet olsun :)
ÖNEMLİ: Güçlendirme ve koruma evresinde ekmek hakkı yerine tüketilebilir.
Alev abla Donutlari acarken ortalama kalinligini ne kadar yaptin acaba tipki bu sekilde kabarmasi icin bana tahmini birsey söylermisin? Tesekkürler
YanıtlaSil1 cm kalınlığında olması yeterli fazla kalın olmasın
Sil