back

21 Şubat 2013 Perşembe

DONUT

Malzemeler:

* Yarım paket yaş maya (Dr Oetker'in kuru mayası da uygun)
* 1 yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı splenda
* 1 çimdik tuz
* 6 yemek kaşığı tam buğday unu
* Yarım türk kahvesi fincanı süt
* Yarım kahve fincanı su

Hazırlanışı:

Un elenir. Ortası havuz gibi olacak şekilde açılıp maya, su ve diğer malzemelerle yoğurulur. 1 saat dinlendirilip merdaneyle un serpilmiş tezgahta çok bastırmadan açılır. Su bardağı yardımıyla daire şekli verilir. Kola kapağı ile de ortası delinir. 5 dk önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirilir.

Süslemesi için:

* 1 tatlı kaşığı kakao
* 2 yemek kaşığı süt tozu
* 2 yemek kaşığı sıcak su
* 2 yemek kaşığı splenda

Malzemeler çırpılır. Donutların üstüne sürülür. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Güçlendirme ve koruma evresinde ekmek hakkı yerine tüketilebilir.

2 yorum:

  1. Alev abla Donutlari acarken ortalama kalinligini ne kadar yaptin acaba tipki bu sekilde kabarmasi icin bana tahmini birsey söylermisin? Tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 cm kalınlığında olması yeterli fazla kalın olmasın

      Sil