back

15 Şubat 2013 Cuma

FINDIKLI KURABİYE

Malzemeler:

* 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
* 2 yemek kaşığı tam buğday unu
* 40 gr kavrulmamış fındık
* 1 adet yumurta akı
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 2 tatlı kaşığı kakao
* Yarım çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı stevya (Splenda kullanıyorsanız 5 yemek kaşığı)
* 2 damla fındık aroması
* 3 yemek kaşığı süt tozu

Hazırlanışı:

Bütün malzemeler karıştırılır. Fındık  un gibi olana dek rondodan geçirilir. Karışıma eklenir. Yemek kaşığı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dk pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra 20 dk kadar fırında tutulur. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Güçlendirme ve koruma evresine uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder