* 2 su bardağı kepek unu
* 2 su bardağı tam buğday unu
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 paket Dr Oetket marka kuru maya
Hazırlanışı:
Un elenip kaba alınır. Ortası havuz gibi açılıp içine ılık süt ve maya konup yoğurulur. 1 saat mayalandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş kalıba alınır.Isıtılıp kapatılan fırında 30 dk kadar tepsi mayası yapıp 170 dereceye getirilen fırında 30 dk pişirilir. Pişirme işlemine başlamadan önce ekmeğin üzerine biraz un serpilir. Afiyet olsun :)
ÖNEMLİ: Bu tarif güçlendirme ve koruma evresine uygundur.
SENAY- İlkay hanım bu ölçülerle hamur taş gibi oluyor ve kabarmıyor.yoğururken su eklemeyecek miyiz hiç? hamurun kıvamı nasıl olmalı?
YanıtlaSilYanlış bloga mı yazdınız acaba? İlkay hanımın blogu değil burası?
Silalev abla bu ekmeği makinede yapabilirmiyiz acaba?ölçüler yine aynımıdır?fd dukan
YanıtlaSilyulaf unu izinli mi ?
YanıtlaSilkepek unu yani pardon
Sil