back

27 Ocak 2013 Pazar

FIRINDA GÜÇLENDİRME EKMEĞİ

Malzemeler:

* 2 su bardağı kepek unu
* 2 su bardağı tam buğday unu
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 paket Dr Oetket marka kuru maya

Hazırlanışı:

Un elenip kaba alınır. Ortası havuz gibi açılıp içine ılık süt ve maya konup yoğurulur. 1 saat mayalandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş kalıba alınır.Isıtılıp kapatılan fırında 30 dk kadar tepsi mayası yapıp 170 dereceye getirilen fırında 30 dk pişirilir. Pişirme işlemine başlamadan önce ekmeğin üzerine biraz un serpilir. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Bu tarif güçlendirme ve koruma evresine uygundur.

5 yorum:

  1. SENAY- İlkay hanım bu ölçülerle hamur taş gibi oluyor ve kabarmıyor.yoğururken su eklemeyecek miyiz hiç? hamurun kıvamı nasıl olmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış bloga mı yazdınız acaba? İlkay hanımın blogu değil burası?

      Sil
  2. alev abla bu ekmeği makinede yapabilirmiyiz acaba?ölçüler yine aynımıdır?fd dukan

    YanıtlaSil
  3. yulaf unu izinli mi ?

    YanıtlaSil