back

20 Ocak 2013 Pazar

NİŞASTA ÖĞÜNÜ PİZZASI

Malzemeler:

* 1 bardak tam buğday unu (Pişince 220 gr'ma denk geliyor)
* 1 kahve fincanı oda sıcaklığında yoğurt
* Yarım paket Dr. Oetker maya
* 1 çay kaşığı splenda
* Çok az tuz ve mayayı ıslatacak kadar ılık su

Hazırlanışı:

Bütün malzemeler yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. Çay tabağından biraz büyük olacak şekilde 5 parça ayırılır. 1 tatlı kaşığı salça hafif sulandırılıp üzerlerine sürülür. 170 derecede 10 dk fırınlanır, soğuması için dışarıya alınır. Light kaşar konulup kaşar eriyene kadar yeniden fırınlanır. Kaşarla eridikten sonra kekik serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun :)


ÖNEMLİ: Tarif güçlendirme evresinin nişasta öğününe uygundur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder